Начало Лайфстайл Как да изберем правилната батерия за детска акумулаторна кола

Как да изберем правилната батерия за детска акумулаторна кола

184
0

Статията разглежда подробно въпроса как да изберем резервна батерия в детска акумулаторна кола, мотоциклет или ATV. Онлайн магазин Tedko.bg предлага разнообразие от акумулаторни коли, джипове, мотори на Moni, Kikka boo, Mercedes, BMW, Audi и други.  

 

Какви батерии се използват в детски акумулаторни коли?

 

Детските коли използват стационарни акумулаторни батерии (AAB), също като непрекъсваеми източници на енергия. Понякога купувачите искат „сцепление“ – това е недоразумение; те не се произвеждат в размери, подходящи за детски коли. Производителите оборудват детския транспорт със стационарни батерии.

 

Технология на производство на батериите за детските електрически коли

 

Друго често срещано и погрешно искане: „имате нужда само от гел“. Оловно-киселинните батерии се произвеждат по две технологии: AGM и GEL. Разликата е, че електролитът вътре в батерията е неподвижен по различен начин. И двете могат да се използват в детски акумулаторни коли, но на практика се използват само AGM батерии. Гел батериите са по-скъпи и наистина осигуряват някои предимства при циклична употреба, но реалният експлоатационен живот на акумулаторните батерии се определя не от технологията на производство, а по-скоро от качеството на услугата.

 

Живот на акумулаторната батерия

 

Не разчитайте на срока на експлоатация, посочен в години! Производителите го посочват за буферна работа, а в детските коли батериите се използват в цикличен режим. Батерията може да издържи до 200 пълни цикъла на зареждане-разреждане. Въпреки това батериите, доставени с играчката, обикновено издържат по-малко. Техният ресурс се „изяжда“ от дългосрочно съхранение преди продажба (поне по време на транспортиране от Китай). Трябва да обърнете внимание на броя на циклите разреждане-зареждане. При правилна поддръжка експлоатационният живот може да бъде удължен. Как да направите това ще бъде обсъдено по-долу.

 

Кога да сменим батерията на детска електрическа кола и до каква степен?

 

Идва време и способността на батерията да съхранява и освобождава енергия приключва. Щом забележите, че след дълго зареждане на батерията (10-12 часа) мотоциклетът или акумулаторната кола се движат много малко или изобщо не се движат, това е сигурен знак, че е време за смяна.

 

Как да изберем резервна батерия?

 

Често, когато търсите в Интернет по име на стандартна батерия, търсачките показват само китайски сайтове, тъй като тези батерии не се внасят в България. Но това не е проблем, тъй като въз основа на размерите и характеристиките е лесно да се изчисли аналог от наличните за продажба.

 

Алгоритъм за избор на аналогова батерия за детска кола

 

  1. Извадете батерията. На кутията намерете името, напрежението, капацитета и ги копирайте: Марката, моделът, напрежението и капацитетът на батерията на електрическото превозно средство са посочени върху тялото му име на производителя и модел на батерията
  2. Измерете батерията и запишете размерите в милиметри: дължина, ширина и височина. Височината трябва да се измери, без да се взема предвид височината на клемите, ако те стърчат над капака. Ако има свободно място в отделението за батерии с поставени батерии, измерете размерите на отделението. Възможно е в електрическа кола да бъде възможно да се инсталира по-обемна батерия, но тя винаги е по-голяма по размер. В този случай детето ще може да язди по-дълго. Но имайте предвид, че когато увеличавате капацитета, понякога има смисъл да смените зарядното устройство с по-мощно.
  3. Като междинна информационна стъпка е разумно да потърсите батерия в интернет по производител и име на модел. Ако не можете да намерите същия в български онлайн магазини, преминете към следващата точка. Ако това е в продажба, ще получите представа за ценовото ниво на този продукт. Все пак препоръчваме да проверите аналози от други производители.

 

Ако електрическата кола има повече от една батерия?

 

Някои производители на електрически превозни средства използват 24-волтови или 36-волтови батерии. Това означава, че има две или три 12-волтови батерии в пластмасова кутия, свързани последователно. В този случай разглобете такъв корпус и за търсене използвайте размерите на батериите, а не общия корпус. Освен това понякога една батерия от 12 V е „замаскирана“ с допълнителна опаковка.

Всички батерии трябва да се сменят едновременно. Дори някой все още да показва „признаци на живот“, той вече е бил използван и е загубил част от капацитета си. Ако го сдвоите последователно с „по-свеж“ и следователно с по-голям капацитет, тогава при всеки цикъл на зареждане старият ще бъде „презареден“, а новият ще бъде „недостатъчно зареден“. Това ще доведе до ускорено износване и на двете.

Освен това не се препоръчва използването на батерии от различни производители по двойки, дори и да са с еднакъв капацитет. Батериите от различни производители имат различни по форма оловни пластини, което също може да доведе до преждевременно износване и на двете.

 

Заключение

 

В онлайн магазин Tedko.bg не предлагаме акумулаторни батерии за акумулаторни коли, но можем да съдействаме за намирането на конкретна по описания по горе начин. При нас ще откриете голямо разнообразие от акумулаторни коли, мотори, джипове…на Kikka boo, Moni, Mercedess, BMW, Audi и други.

 


There is no ads to display, Please add some