Начало Костенец Поредна жестокост над животни: полицията и общината в Костенец нехаят за пореден...

Поредна жестокост над животни: полицията и общината в Костенец нехаят за пореден път. Защо?

690
0

Сигнал за системен тормоз над кучета в град Костенец. Хората твърдят, че жена е извършила тази жестокост. Те разказват, че в двора ѝ живеят повече от 10 кучета и системно са подавали сигнали от 2015 г. насам, но нито полицията, нито общината в Костенец реагират.

На 27 август Димитър Чолаков става свидетел на гледката на умряло куче. Подава сигнал на РПУ-Костенец. По думите му обаче никой не е реагирал на сигнала, предава бТВ.

Чолаков твърди, че това се случва за 15-20 път и има две заведени дела срещу жената, предава бТВ.

И други съседи разказаха, че освен до полицията, сигнали има и до други институции, но никой не реагира. По думите им съжителството с тази жена е невъзможно.

В двора на къщата, освен животните, има и всякакви битови отпадъци, което допринася за разпространението на зарази. Хората казват, че тя постоянно изхвърля трупове на умрели животни.

От Община Костенец отговориха, че за сигнал за изхвърлено мъртво куче пред двора на жалбоподателката е организирана съвместна проверка заедно с полицията и Областната дирекция по безопасност на храните.

От там пък отговориха, че ветеринарните лекари не са допуснати в имота да извършат проверката. Няма информация кучетата да пребиват на адреса, да са идентифицирани и регистрирани.

На собственика на имота е съставен акт, съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност. От Община Костенец обещават да вземат и административни мерки.

Хората от своя страна заявиха, че ще продължат да подават сигнали, докато някой не реагира.


There is no ads to display, Please add some