Начало Елин Пелин Любо Ников построи нов православен храм в Елин Пелин

Любо Ников построи нов православен храм в Елин Пелин

3972
0

Нов православен храм, посветен на Света Богородица, бе осветен на 15 август, Успение Богородично, в Елин Пелин. Това съобщиха днес от Софийската митрополия.

Храмът се намира в пределите на новостроящ се жилищен комплекс в града. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, освещаването на храма извърши Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, първи викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Серафим Янев, свещеник Цветан Василев, свещеник Николай Пенев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

След освещаването на храма-параклис „Света Богородица“ епископ Поликарп произнесе напътствено-благодарствено слово към присъстващите и ктиторите. Сред гостите на събитието бяха областният управител на София Вяра Тодева, секретарът на Софийската митрополия Ангел Младенов, както и представители на Община Елин Пелин.

За всички дошли да вземат молитвено участие в освещаването на храма беше приготвено и раздадено празнично ястие, посочиха от Софийската митрополия.

Източник: БТА

Снимки: Софийска митрополия


There is no ads to display, Please add some